Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit vlastní senzorickou tabuli pro děti: Krok za krokem

Manipulační tabule (nazývané také senzorické tabule), které jsou k dostání v obchodech, mají většinou velmi vysoké ceny. Často se stává, že rodič nemůže najít kousek, který bude vyhovovat jeho dětskému pokoji a preferencím dítěte.

Činnostní tabule je velmi jednoduchá na výrobu a většinu materiálů pro ni potřebných najdete ve své domácí dílně. Senzorické tabule jsou skvělým nápadem, jak trávit čas společně s vaším dítětem. Jedná se o pokročilou vývojovou hračku, která pomůže vašemu dítěti objevovat svět rychleji. 

Seznam potřebných produktů:

  • deska
  • přímočará pila
  • barva na tabuli
  • malířská páska
  • rázový utahovák
  • plst v prostěradlech
  • šrouby
  • šrouby
  • smyslové prvky

Jak vyrobit senzorickou tabuli? Příprava desky

Jak vyrobit manipulační desku? Za prvé, stojí za to připravit si pracovní místo – zajistěte si dostatek prostoru, aby mohly být jednotlivé fáze práce prováděny efektivně. Začněte přípravou desky, která bude základem manipulační desky. Nejlepší je, když je z borovicového dřeva, protože je měkké a přichytit na něj smyslové prvky by neměl být problém. Dalším krokem je změřit desku na místo, kde má být umístěna, změřit ji a vybrat vhodný tvar. Nemusí se jednat o tradiční obdélník, může mít podobu kruhu, mraku, srdce nebo jakékoli jiné postavy dle vašeho výběru.

Po zhotovení příslušného náčrtu jej vyřízněte pomocí skládanky. Výsledný tvar je pak potřeba pečlivě obrousit bruskou, abyste se zbavili případných třísek a nerovností, které by mohly způsobit pořezání. Tato úprava navíc připraví povrch desky pro nátěr. K tomu se nejlépe hodí křídová barva, protože na ni může dítě psát a kreslit křídou, kterou lze snadno odstranit. Samozřejmě nemusí být natřena celá deska. Fragmenty, které musí zůstat "čisté", lze oddělit pomocí malířské pásky.

Manipulační tabule – jak vyrobit a čím vyrobit senzorické prvky?

Domácí manipulační tabule je velmi jednoduchá na výrobu. Na jeho vytvoření nemusíte utrácet mnoho peněz. Jako manipulační příslušenství, které bude k desce připevněno, lze použít v podstatě cokoliv. Nejlepší je prohledat domácí „úložiště“, kde jistě najdete spoustu pokladů, které vaše dítě zaujmou. Může to být starý vypínač, elektrická zásuvka, zástrčka s kusem kabelu z dávno nefunkčního spotřebiče, zip z nenošeného oblečení, klíčenka, kroužek na kufr, klíč, řetízek, zámek dveří, západka, loket, suchý zip, klika, klika skříně, zvonky (např. zvonky na kolo), patentky, odrazky, háčky a mnoho dalších věcí. 

O nápady není nouze, ale nejlepší je zkontrolovat, co dítě nejvíce zajímá a takové předměty vybrat. Jak vyrobit manipulační tabuli pro kluka? Malí muži jsou často motoristickými fanoušky, takže hlavním tématem v jejich případě může být tvar auta a mezi dekoracemi může být volant na hraní, světla na kolo, rukojeť řadicí páky, prázdná nádobka na vůni do auta a další vychytávky, které najdete v garáž.

Jak vyrobit desku pro dítě? Připevnění příslušenství

Pokud již natřená deska dobře zaschla a všechny prvky byly důkladně očištěny, nezbývá než tyto části spojit v jeden celek. Doplňky lze ke dřevu připevnit pomocí šroubů nebo lepidla – vše záleží na rozměrech daného senzorického prvku. 

Pak, aby byla tabule souvislý celek, stojí za to vyplnit prázdná místa písmeny, čísly nebo obrázky vystřiženými z plsti. Jedná se o vypouklý, měkký materiál, takže jeho povrchu se dítě bude také dychtivě dotýkat. Hotové úlomky stačí slepit lepidlem a je hotovo! Takto zhotovenou desku je vhodné připevnit na zeď pomocí rázového utahováku.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Senzorická deska pro děti v– udělejte si sami!

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Senzorická deska pro děti v– udělejte si sami!

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Senzorická deska pro děti v– udělejte si sami!

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Senzorická deska pro děti v– udělejte si sami!

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Senzorická deska pro děti v– udělejte si sami!

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Senzorická deska pro děti v– udělejte si sami!

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.