Produktové dotazy: 730 829 745

Jak vyrobit zahradní koupací lázeň pro ptáky: Praktický DIY návod

Tvoření s vaším dítětem je skvělá zábava a výroba koupací lázně vám umožní spojit podnikání s potěšením. Díky tomu se rozvíjí dětská kreativita, společně uděláte něco užitečného pro zvířátka a pozdější pozorování nebo fotografování ptáčků přináší prostě potěšení.

Zahradní koupačka pro ptáky může mít různé velikosti, tvary a barvy – vše záleží na stylu, ve kterém je dům a zahrada vyzdobena. V tradiční zahradě se bude dobře osvědčovat napajedlo zakončené barevnou mozaikou, ale v případě zahrady v moderním stylu můžete zkusit napajedlo z betonu. Nejlépe je umístit je na odlehlé místo, např. pod strom nebo blízko hustého keře.

Co budete na výrobu zahradní koupací lázně pro ptáky potřebovat?

K výrobě koupačky pro ptáky budete potřebovat vlastní tesařskou sadu, která obsahuje:

  • šroubováky
  • kleště
  • kladivo
  • sešívačka

K uspořádání vzorů v mozaikové napaječce je třeba připravit například poškozený porcelán, kameninu, hliněné nádobí, zbytky terakoty a polevu. Dále budete potřebovat tři květináče (včetně jednoho v podobě široké mísy), kleštičky na obklady, gumovou stěrku, flexibilní montážní lepidlo, mrazuvzdorné lepidlo na obklady a spárovací maltu.

K výrobě listové koupací lázně z betonu budeme potřebovat předměty jako: velké živé listí, vyztužená mrazuvzdorná betonová směs, písek, vodní sklo, dále kbelík, špachtle nebo špachtle na míchání a nanášení betonu.

Jak vyrobit keramickou vaničku pro ptáky s mozaikou?

Mozaikový vzor můžete navrhnout na papírové šablony reprodukující jednotlivé části napáječky nebo jej aplikovat přímo na lepené plochy. Všechny odtoky z květináčů nezapomeňte zalepit páskou. Mělký široký hrnec poslouží jako miska na pití, úzký a vysoký jako noha a menší a plochý jako podstavec.

Začněte tím, že vytvoříte podstavec, který zajistí stabilitu konstrukce. Přilepte horní okraj vysokého hrnce na dno plochého hrnce pomocí silné vrstvy montážního lepidla. Poté připevněte misku na zalévání na dno středního hrnce. Pamatujte, že než přistoupíte k dalším fázím práce, lepidlo musí pevně spojit všechny díly, takže byste měli počkat alespoň osm hodin.

Vystřihněte kusy vzoru kleštičkami na dlaždice. Na část povrchu spojených květináčů naneseme lepidlo a přilepíme mozaikové prvky. Pamatujte, že na to máte asi 10-15 minut (pak lepidlo zaschne) . Povrch jednotlivých prvků napajedla dobře naplánujte, abyste tomuto času vyhověli. Přilepte kousek po kousku a až budete hotovi, počkejte asi 24 hodin, než celá mozaika zaschne.

Prostor mezi prvky vzoru vyplňte spárou - spárovací hmotou. Znečištěné prvky mozaiky očistěte vlhkou houbou. Po vyspárování napáječky počkejte dalších 24 hodin a poté celé otřete suchým hadříkem.

Jak vyrobit koupačku pro ptáky z betonu?

Polévku můžete vyrobit i z betonu. Chcete-li to provést, vytvořte kopec vlhkého písku. Pamatujte, že by měla odpovídat velikosti listu, který má být základem napáječky. Hloubka ptačí misky bude záviset na výšce kopce. Je důležité nepřehánět hloubku, protože větší i menší ptáci by měli zvládnout napáječku.

Umístěte list na pískový kopec tak, aby jeho spodní strana (nervovaná část) byla nahoře. Poté přimíchejte betonovou směs, přičemž dbejte na to, aby měl hotový beton odpovídající konzistenci (neměl by při nanášení na list stekat). Beton nanášejte tak, aby se povrch zároveň vyhladil. Pamatujte na vhodnou tloušťku betonové vrstvy – příliš tenká bude praskat a příliš silná neumožní reprodukci listových žilek. Nejlepší je, aby to bylo asi 1-1,5 cm.

Počkejte, až beton ztuhne a uschne, a poté napáječku otočte. Otrhejte list ze zálivky a jeho zbytky odstraňte štětcem. Díky tomu získáte věrně reprodukovaný tvar listu na dně betonové vany pro ptáky. Pro posílení těsnosti je zespodu natřete vodním sklem. Vodítko můžete zevnitř natřít akrylovou barvou.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak si sami vyrobit koupel pro ptáky? Praktické rady

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak si sami vyrobit koupel pro ptáky? Praktické rady

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak si sami vyrobit koupel pro ptáky? Praktické rady

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak si sami vyrobit koupel pro ptáky? Praktické rady

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak si sami vyrobit koupel pro ptáky? Praktické rady

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak si sami vyrobit koupel pro ptáky? Praktické rady

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.