Produktové dotazy: 730 829 745

Jakou barvou natřít hliník?

Hliník je mimořádně praktický, ale také velmi náročný materiál. Používá se v mnoha situacích, především díky svým antikorozním vlastnostem. Pokud přemýšlíte, jakou barvu zvolit pro lakování hliníku, podívejte se na našeho průvodce.

Musíte se o tento materiál řádně starat, abyste si užili spolehlivou trvanlivost konstrukce. Je nutná pravidelná renovace. Jaké barvy jsou nejlepší pro malování?

Seznam potřebných produktů: 

  • brusný papír
  • úhlová bruska
  • barva na hliník
  • pracovní rukavice
  • malířská páska

Čím je hliník výjimečný?

Hliník je jedním z nejčastěji používaných materiálů pro stavbu mnoha konstrukcí. Vyznačuje se vysokou odolností proti korozi, což je bezesporu jeho největší přednost. Okenní profily, okapy, dveřní truhlářství a mnohé další se často vyrábí z hliníku. Je však třeba připomenout, že – i přes své četné přednosti – jde o extrémně náročný materiál. Hliníkové konstrukce je potřeba pravidelně renovovat, ale aby ošetření přineslo kýžené výsledky, musí být prováděno správně a s náležitou péčí.

Jakou barvu použít pro lakování hliníku?

Jak lakovat hliník? Typ přípravku, který zvolíme, by se měl odvíjet především od typu povrchu a místa, kde bude použit. Jiné barvy by měly být použity pro konstrukce používané uvnitř budovy a jiné pro hliníkové prvky umístěné na otevřených plochách. Jedno je však jisté – hliníková barva by měla vytvořit povlak odolný vůči korozi a mechanickému poškození a také zajistit odolnost a intenzitu barvy.

Jak lakovat hliník? Nejdůležitější informace

Kromě investice do kvalitního laku je nutné povrch pro lakování pečlivě připravit. Může se stát, že staré nátěry jsou ve velmi špatném stavu. Začnou se odlupovat a výrazně trčet z povrchu. V takové situaci se jich musíme zbavit. V závislosti na tloušťce předchozí vrstvy, rozsahu poškození a velikosti konstrukce to lze provést pomocí brusného papíru nebo úhlové brusky. Po takovém čištění by měl být povrch pečlivě zbaven prachu a omyt vodným roztokem amoniaku.

Při lakování hliníku si musíte nejprve přečíst doporučení výrobce barvy, protože obsahují nejdůležitější informace týkající se techniky, počtu vrstev, míchání a způsobu nanášení přípravku. Přípravek by měl být rozetřen s maximální opatrností – rovnoměrně, bez zbytečných a nevzhledných šmouh. Při tomto postupu mohou být užitečné pracovní rukavice a malířská páska. Je to skvělý způsob, jak chránit ruce a povrchy, které nechcete ušpinit.

Jak lakovat hliník? Základní barvy

Při nátěrech hliníkových konstrukcí se často používají základní barvy. Jejich úkolem je vytvořit odolnou spojovací vrstvu, která zefektivní nanášení vrchního laku. Základní nátěr pro lakování hliníku je k dispozici mimo jiné: jako přípravek ve spreji. Tento typ roztoku velmi usnadňuje aplikaci a umožňuje rovnoměrné rozložení přípravku. Základní nátěr lze navíc aplikovat přímo na povrch hliníkové konstrukce.

Jakou barvou natřít hliník?

Vybrat ten správný přípravek není tak těžké, jak se na první pohled může zdát. Barva na lakování hliníku je obvykle standardním produktem pro lakování kovu. Tyto prostředky jsou velmi univerzální a lze je použít na různé povrchy. Vše v závislosti na vašich potřebách. Konzistence přípravku na kov nebo specializované barvy na hliník by měla být vhodná – příliš hustý přípravek se bude obtížně nanášet, příliš řídký přípravek může stékat z pracovní plochy. Mnoho produktů nevyžaduje další základní vrstvu, takže pokud chcete rychle a efektivně natírat hliník, vyplatí se do nich investovat.

Práškové lakování hliníku – jaká je to metoda?

Práškové lakování hliníku je stále populárnější. Je to skvělá a účinná metoda pro lakování různých hliníkových povrchů. Zajišťuje výjimečnou rovnoměrnost a výsledný nátěr je odolný a odolný vůči nepříznivým povětrnostním vlivům.

Práškové lakování hliníku je metoda, která zahrnuje nanášení barvy pomocí speciální pistole. Negativně elektrifikované částice se přichytí na pracovní plochu v důsledku elektrostatických sil. Jedná se o extrémně efektivní metodu, která je použitelná jak v soukromých garážích, tak ve velkých podnicích.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jakou barvou natřít hliník?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jakou barvou natřít hliník?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jakou barvou natřít hliník?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jakou barvou natřít hliník?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jakou barvou natřít hliník?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jakou barvou natřít hliník?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.