Produktové dotazy: 730 829 745

Kolik stojí rekonstrukce kuchyně a jak dlouho trvá? Kompletní průvodce

Krásná a funkční kuchyně je snem každého majitele bytu. Rekonstrukce kuchyní jsou často spojeny se značným stresem, nemalými finančními prostředky, nasazením a časem. Kolik stojí rekonstrukce kuchyně a jak dlouho trvá?

Nejlepší je začít s plánem a upřesněním vašich požadavků. Člověk, který plánuje pouze osvěžení kuchyně, bude mít jiná očekávání než ten, kdo chce provést komplexní rekonstrukci celé místnosti. Rámec pro stanovení finančních výdajů, které můžeme na rekonstrukci interiéru vyčlenit, nám umožní ušetřit spoustu času a vyhnout se zbytečným chybám. 

Renovace kuchyně – cena a doba rekonstrukce

Kolik stojí rekonstrukce kuchyně? Tuto otázku si položí snad každý člověk, který plánuje rekonstrukci nebo kompletní rekonstrukci své kuchyně. Odhad nákladů musí zahrnovat cenu projektu, potřebné vybavení, nábytek, nářadí a práci. Rozsah nákladů je velmi široký a pohybuje se od několika až po několik desítek tisíc zlotých. Vše závisí na materiálech, které hodláme použít, kvalitě vybavení a ceníku specialisty, kterého zaměstnáme. Stanovení našich finančních možností nám umožní plánovat práci efektivněji a vyhnout se zbytečné frustraci. Za zohlednění stojí i fakt, že rekonstrukce malé kuchyně v paneláku vyjde relativně levněji než větší místnost v rodinném domě. Objednání nábytku na míru u truhláře z odolnějších druhů dřeva nebo lépe vybavených domácích spotřebičů bude vyžadovat vyšší finanční náklady. Stojí za to vzít v úvahu trvanlivost materiálů, délku záruky a také určit, co je pro nás výhodnější. 

Průměrné náklady na tzv práce:

  • omítání stěn a samonivelační potěr: 20 PLN/m2
  • pokládka dlažby: 60 PLN/m2
  • malování stěn a odstraňování staré vrstvy: přibližně 12 PLN/m2
 

Rekonstrukce kuchyně – projekt

Renovaci kuchyně se vyplatí začít vytvořením návrhu. Pokud nemáme s rekonstrukcí místností žádné zkušenosti a projekt tohoto typu provádíme poprvé, je lepší požádat o radu odborníka. I rekonstrukce zdánlivě malé kuchyně v paneláku může způsobit poměrně velké problémy. Profesionál vám pomůže uspořádat prostor tak, aby byl maximálně ergonomický a funkční. Důležité také je, zda pokoj plánujeme od základu nebo zda chceme například zrenovovat starou kuchyň a jen ji osvěžit. V současné době mnoho obchodů nabízí hotové návrhy pokojů. Vyplatí se podívat na jejich nabídku, abyste si ušetřili zbytečnou práci. Ceny hotových návrhů bývají nižší než zakázkových. Další výhodou je, že jsou okamžitě k dispozici, což ušetří spoustu času. Pomoc kvalifikovaného poradce nám také umožní vyhovět individuálním potřebám. 

Renovace kuchyně – kde začít?

Už máme plán a projekt, definovali jsme své potřeby a očekávání, takže je čas pustit se do toho. Jak začít s rekonstrukcí kuchyně? Od objednání veškerého potřebného vybavení a nářadí. Pokud si objednáváme nábytek na míru, musíme počítat s tím, že jeho výroba zabere spoustu času. Proto se vyplatí zajistit jejich dostupnost v rané fázi prací, jakmile máme připravený projekt. 

Jakmile máme vše potřebné k provedení renovace, můžeme přejít k zbavování se veškerého starého a nepotřebného nábytku a vybavení. Prioritou musí být práce spojené s instalacemi, zapojováním elektrických zásuvek , přemisťováním vodovodních a kanalizačních přípojek, rekonstrukcí podlah a stěn, např . Teprve po jejich dokončení můžeme začít instalovat nábytek a potřebné domácí spotřebiče, např . Pokud nám chybí zkušenosti s dokončovacími pracemi, bude pomoc kvalifikovaného specialisty neocenitelná. Přestože utrácení dalších peněz za pronájem specialisty je další náklad, pomůže vám to vyhnout se chybám, a tedy i zbytečným výdajům.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Renovace kuchyně - kolik to stojí?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Renovace kuchyně - kolik to stojí?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Renovace kuchyně - kolik to stojí?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Renovace kuchyně - kolik to stojí?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Renovace kuchyně - kolik to stojí?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Renovace kuchyně - kolik to stojí?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.