Produktové dotazy: 730 829 745

Na co bychom měli pamatovat při nákupu elektrické sekačky?

Dobrá elektrická sekačka zajistí vysoký komfort práce i efektivní a rychlou péči o zahradu. Nejvhodnější je použití na malých pozemcích s pravidelně stříhaným trávníkem a vybaveným altánkem a zdrojem energie. V případě vysoké trávy je lepší použít výkonnější benzínovou sekačku.

Čím by měly dobré elektrické sekačky na trávu vyniknout?

Než se pustíme do sekání trávy elektrickou sekačkou, vyplatí se vědět pár podrobností o tomto zařízení. Výběr a nákup konkrétního modelu by se měl odvíjet především od velikosti naší nemovitosti.  Všímejme si výkonu dobré elektrické sekačky, kapacity sběrače trávy a také výšky a šířky sečení.  Práce na zahradě má být především potěšením a relaxem. Nemělo by to být nadlidské úsilí. Z tohoto důvodu je lepší volit vybavení, které není příliš těžké. V internetových obchodech nebo supermarketech prodávajících zahradní nářadí byste měli snadno najít zařízení odpovídající hmotnosti, vybavené nastavitelnou rukojetí a velkými koly, které vám usnadní přesun.  Na trhu jsou k dostání dobré elektrické sekačky s výkonem 1000 až 2000 W.  Ty nejsilnější dokážou pracovat na ploše cca 700 metrů čtverečních. U těchto modelů může být jediným větším omezením přístup ke zdroji energie. Sekačky s nejnižším výkonem jsou vhodné pro sekání trávy na zahradě o rozloze do 200 metrů čtverečních. Zařízení s vyšší cenou má většinou možnost nastavení výšky sečení. Tento parametr lze snadno upravit díky funkční páce, která pracuje v rozsahu až 10 centimetrů. V případě levnějších modelů je k dispozici zjednodušená a tedy časově náročnější úprava. Výška by se pak měla postupně měnit pro každé kolo. Kvalitu dobré sekačky ovlivňuje i její plášť. V případě odolnějšího, kovového pláště musíme počítat s větší hmotností zařízení. Pokud nechceme vozit tak těžkou techniku, měli bychom zvolit pouzdro z hliníku. Jeho výhodou je vysoká odolnost.

Je dobrá baterie nebo elektrická sekačka na trávu?

V případě akumulátorové sekačky můžeme počítat s efektivní výbavou, i když se bude hodit především na malých zelených plochách.  Bateriové modely jsou určeny pro sekání domácích trávníků nebo malých pozemků. Při nástupu do práce je lepší mít s sebou druhou nabitou baterii, kterou můžeme použít při úplném vybití první. Bez ohledu na typ pohonu se vyplatí investovat do sekačky s velkými koly – čím větší budou, tím snadněji se bude zařízení pohybovat. Pokud jsou kola uložena na ložiskách, bude řízení zařízení mnohem jednodušší. Vše usnadní i správná velikost koše. Větší model znamená, že není potřeba přestávat sekat, aby se vyprázdnil zásobník. 

Co ještě stojí za to vědět o elektrické sekačce?

Dobrá elektrická sekačka na trávu vyžaduje méně údržby než spalovací zařízení.  V první řadě nezapomeňte pravidelně brousit nože v přístroji. Poté budeme moci zařízení používat mnohem déle. Elektrická sekačka produkuje hluk 83-97 dB, i když tento parametr závisí na výkonu motoru. 

Po získání úplných znalostí o provozu dobrých elektrických sekaček na trávu bychom se měli naučit pravidla sekání trávníku. Nejlepší je začít tento proces od okrajů a pohybovat se směrem ke středu greenu, po rovných liniích. Vyplatí se sekat na tzv přesah (jeden pár kol překrývá dříve posekaný pás trávníku). Zbavíme se pak zbylých trsů trávy, které se napoprvé nepodařilo posekat. Při jednom sečení by se trávník neměl zkrátit o více než jednu třetinu své délky. Nejlépe je sekat, když je suchá. Po dešti bude účinek našeho jednání slabý. Nože sekačky se mohou také zaseknout , což znamená, že všechny operace bude nutné opakovat. Když je sucho, sekání je lepší úplně vzdát. Nejčastěji by se měl trávník vyrovnávat mezi dubnem a říjnem (i jednou týdně). Čím blíže k zimě, měla by se tráva sekat stále méně často a poslední sečení před koncem sezóny se doporučuje do výšky 5 centimetrů trávníku. Před každým použitím elektrické sekačky zkontrolujte, zda jsou nože v zařízení ostré. Pokud se o to nepostaráme, tupá stébla roztrhají konce trávy a rostliny začnou rychle usychat.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Na co bychom měli pamatovat při nákupu elektrické sekačky?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Na co bychom měli pamatovat při nákupu elektrické sekačky?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Na co bychom měli pamatovat při nákupu elektrické sekačky?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Na co bychom měli pamatovat při nákupu elektrické sekačky?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Na co bychom měli pamatovat při nákupu elektrické sekačky?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Na co bychom měli pamatovat při nákupu elektrické sekačky?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.