Produktové dotazy: 730 829 745

Podzimní bytové dekorace: Jak si vyrobit originální výzdobu z přírodních materiálů?

Podzimním bytovým dekoracím dominují přírodní materiály, které lze nalézt při procházce. V lese nebo na zahradě sbírejme listí, kaštany, šišky a větvičky jehličnatých stromů, kterými si originálním způsobem ozdobíme stůl, dveře nebo okenní parapet.

Když se loučíte s létem, vyplatí se zavést do svého domova podzimní dekorace. Dekorace v podobě dekorací nebo věnečků na dveře vytvoří útulnou atmosféru a oživí aranžmá ranou podzimních barev. Při vytváření vlastních dekorací se vyplatí volit především zelené, žluté, červené a hnědé odstíny listů a teplé, tmavé barvy kaštanů.

Podzimní dekorace na stůl – ozdoby a vázy

Příchod podzimu stojí za to zdůraznit tím, že stůl ozdobíte jeho podzimní atmosférou. Dokonalým příkladem může být podzimní dekorace na stůl, kterou vytvoříme z materiálů nasbíraných na zahradě nebo v lese. Naturalistická dekorace se bude skvěle vyjímat v rustikálních, skandinávských i moderních interiérech, stačí jí dodat ten správný ráz.

K výrobě podzimní dekorace na stůl potřebujeme následující položky:

  • talíř, dřevěný stojan nebo něco jiného, co bude tvořit základ dekorace
  • listy, jehličnany, šišky, kaštany, žaludy, ořechy
  • horké lepidlo a lepicí pistole
  • svíčka libovolného tvaru, velikosti, barvy, může být ve verzi s vůní, ve skle nebo na stojánku

Příprava podzimní dekorace na stůl, jako je třeba středobod, je velmi jednoduchá a intuitivní. Vybrané ozdoby naaranžujeme na talíř nebo stojánek, jak se nám líbí a připevníme horkým lepidlem. Nakonec do středu dekorace umístíme svíčku. Hotovou podzimní dekoraci pak položíme na stůl! 

Vázy naplněné rostlinami, které krásně mění barvy, budou také perfektní dekorací na stůl na podzim. Vraťme se z procházky lesem s kyticemi barevných listů, svažte je přírodním provázkem a vložte do skleněné nádoby. Díky tomu bude náš dům připraven na novou sezónu. Skvělou alternativou listů je naplnit průhledné vázy kaštany nebo šiškami.

Podzimní dekorace na dveře nebo okno

Ručně vyráběné věnce se budou skvěle hodit jako podzimní dekorace na okna či dveře. Věnec z listí, jehličí nebo větviček jasanu je na podzim velmi oblíbenou dekorací vchodových dveří. K jeho dokončení budete potřebovat mimo jiné:

  • proutěná nebo slaměná obruč připravená nebo zakoupená např. v květinářství
  • horké lepidlo a lepicí pistole
  • tenký a pružný drát
  • nůžky
  • tětiva
  • ozdoby, např. stuhy, horský jasan, divoká růže, vřes, mech, listy hortenzie a květiny.

Mech připevněte k základu věnce provázkem nebo drátem tak, aby jej docela těsně vyplnil. Poté tvoříme malé kytičky z větviček jeřabin, divoké růže a hortenzie a svážeme drátkem. Pro jejich připevnění k mechové obruči se bude hodit i ohebný drát. Lepicí pistolí přilepte na věnec zbývající ozdoby - mohou to být jednotlivé šípky, jeřabiny, malé šišky nebo žaludy.

Hotový věnec nechte pár hodin na rovném povrchu, abyste měli jistotu, že lepidlo zaschne a drží všechny ozdobné prvky. Nakonec stačí pomocí provázku zavěsit věnec do okna nebo na dveře do domu. Vyplatí se ji přestříkat lakem na vlasy - prodloužíte tím životnost a dodá pěkný lesk.

Podzimní dekorace na parapet – lucerny s listy

Skvělou podzimní dekorací, kterou lze umístit na parapet, je lucerna ze zavařovací sklenice a listů. Taková dekorace nasvícená večer jistě zútulní atmosféru interiéru. Před výrobou lucerny si připravíme:

  • průhledná nádoba nebo jiná skleněná nádoba
  • LED řetězová světla (ta na drátě se snadno schovají do sklenice)
  • viskózní lepidlo
  • štětec
  • vícebarevné listy

Přípravu lucerny začneme důkladným vyčištěním sklenice od případných nečistot. Poté vnitřek nádoby potřeme lepidlem a nalepíme na něj listy. Když je sklenice zcela naplněná listy, odložte ji, aby dobře vyschla (nejlépe přes noc). Druhý den stačí umístit LED lampy dovnitř lucerny, rozsvítit ji a užívat si krásné atmosférické světlo.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Jak vyrobit podzimní dekorace na stoly, okna, dveře a parapety?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Jak vyrobit podzimní dekorace na stoly, okna, dveře a parapety?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Jak vyrobit podzimní dekorace na stoly, okna, dveře a parapety?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Jak vyrobit podzimní dekorace na stoly, okna, dveře a parapety?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Jak vyrobit podzimní dekorace na stoly, okna, dveře a parapety?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Jak vyrobit podzimní dekorace na stoly, okna, dveře a parapety?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.