Produktové dotazy: 730 829 745

Sháníte tlakovou myčku? Jakou vybrat?

Toto zařízení má vestavěné čerpadlo, které umožňuje dosáhnout vysokého tlaku vody. Vzhledem k tomu, že na trhu je k dispozici mnoho modelů tohoto typu nářadí, měli bychom si nejprve odpovědět na otázku, která tlaková myčka bude vyhovovat našim potřebám.

Jakou tlakovou myčku si mám koupit?

Jak tlaková myčka funguje? Voda pod tlakem je vypouštěna do pistole vybavené funkcí rozprašování a uniká špičkou zvolenou vhodně pro vykonávanou činnost. Jeden bude na zalévání zahrady, druhý se může hodit na mytí auta. Kromě hrotů se mohou přístroje lišit parametry, např. velikostí, výkonem, délkou hadice.  Jakou tlakovou myčku si mám koupit?  Nejdůležitějším parametrem tlakové myčky je její maximální tlak, který určuje tlak vody, která vytéká z trysky. Profesionální tlakové myčky mají výkon přes 130 barů. Pokud zařízení používáme příležitostně, k jednoduchým činnostem, jako je mytí auta nebo čištění dlažebních kostek doma, nevyplatí se investovat do takto pokročilého zařízení a můžete úspěšně volit zařízení s nižším výkonem. Pokud chceme na zahradě používat pračku, dbejte na to, aby měla dostatečně dlouhou hadici, nejlépe asi 10 metrů i delší. Je vhodné připomenout, že dlouhá hadice umožní větší mobilitu zařízení, což je v případě velké zahrady velmi pohodlné řešení. Tlaková myčka s 5metrovou nebo kratší hadicí dobře poslouží na terase nebo na malém dvorku. Při porovnávání různých modelů praček byste měli vzít v úvahu také maximální vstupní teplotu, která se obvykle pohybuje mezi 40 a 60 °C. 

Pokud se rozhodneme pořídit si profesionální přístroj, měli bychom ho používat tak, jak je určeno. V opačném případě může příliš velký tlak vody poškodit čištěný povrch.

Jaká tlaková myčka na dlažební kostky?

Při použití dlažebních kostek může dojít k silnému znečištění, skvrnám nebo zabarvení. S jejich čištěním raději nečekejte, protože jakmile špína pronikne do struktury materiálu, bude velmi obtížné ji odstranit.  K tomuto účelu může pomoci tlaková myčka na dlažební kostky.  Jedná se o zařízení, které lze samozřejmě využít i pro mnoho dalších domácích prací, ale k mytí dlažby budete potřebovat především vysoký tlak vody a odpovídající trysku. Kvalitní myčka by měla odstranit i rostliny rostoucí mezi dlažebními kostkami a silnější nečistoty. Snadno si poradí s mechem, lišejníkem nebo plísní, pokud řešíme velmi zanedbaný prostor. Tlakovou myčku můžeme použít i na dlažební kostky, když jsou na povrchu olejové nebo mastné skvrny. Poté do teplé vody přidejte malé množství vhodné chemikálie rozpouštějící mastnotu. Směrováním proudu vody různými směry a občasnou změnou intenzity proudu vody dosáhnete trvalejšího efektu.

Která tlaková myčka je pro váš domov nejlepší?

Tlaková myčka přijde vhod i při úklidu vašeho domova, zahradní architektury nebo nábytku. Nemusí se jednat o zařízení s nejvyššími parametry. Vše, co potřebujete, je praktické zařízení vysoké třídy. Některé z těchto typů nástrojů mají schopnost upravit tlak vody na čerpadle nebo pomocí tlačítek na pistoli. U méně pokročilých modelů je tlak vody regulován na trysce. Tato funkce umožňuje přizpůsobit tlak vodního paprsku typu povrchu.  Která tlaková myčka pro domácnost je nejlepší? Na tuto otázku bychom si měli odpovědět sami tím, že si nejprve přesně definujeme své potřeby. 

Jaká tlaková myčka do auta?

K mytí vozu můžeme použít téměř jakýkoli model tlakové myčky. Nejlepší však je, když je vybavena otočným hrotem. Při čištění automobilu není vhodné používat maximální tlak, protože může dojít k poškození laku. Na druhou stranu, když zvolíte příliš slabý proud, neumožní vám vyčistit silné nečistoty. Zařízení používané k čištění auta by mělo být univerzální.

K tlakové myčce bychom si měli pořídit další vybavení, které umožní důkladnější čištění mnoha druhů povrchů a materiálů. Mohou to být různé typy trysek, kartáčů a nádob na čisticí prostředky. Pomocí kartáčů můžeme vyčistit povrch dlažebních kostek nebo povrch terasy z kameniny. Kartáč vybavený zpěňovačem vám však umožní vyčistit ráfky aut nebo autoplachty v transportních vozidlech. Nejlepší je, když má pračka další nádobku na prací prostředek. Pak jeho účinkům nevystavujeme čerpadlo zařízení, kterým voda protéká.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Sháníte tlakovou myčku? Jakou vybrat?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Sháníte tlakovou myčku? Jakou vybrat?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Sháníte tlakovou myčku? Jakou vybrat?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Sháníte tlakovou myčku? Jakou vybrat?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Sháníte tlakovou myčku? Jakou vybrat?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Sháníte tlakovou myčku? Jakou vybrat?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.