Produktové dotazy: 730 829 745

Startujeme benzínovou sekačku. Jaká jsou pravidla?

Vzhledem k tomu, že spalovací zařízení je plně mobilní a má velký výkon, je ideální pro náročné úkoly. Bohužel jeho spuštění může způsobit určité problémy.

Jak nastartovat benzínovou sekačku?

Problémy se startováním benzínové sekačky se mohou objevit po zimní přestávce, kdy po delší době začneme sekat trávu. Motor pak stagnuje a jeho chod má k ideálu daleko. co se stane potom? Vzhledem k tomu, že nastartování nějakou dobu trvá, měli bychom na start sekačky vynaložit více síly a trpělivosti než obvykle.  Otázkou je, zda se této situaci lze vyhnout, nebo zda po každé sezóně budeme přemýšlet, jak nastartovat benzínovou sekačku.  Nejprve však stojí za to věnovat pozornost výhodám tohoto zařízení. To zahrnuje: vysoký výkon a točivý moment, vysoká účinnost, větší šířka řezu ve srovnání s jinými řešeními. To vám umožní používat zařízení pro opravdu obtížné úkoly. Faktem je, že kromě výhod má i některé nevýhody. Toto zařízení je mnohem těžší než např. elektrické sekačky na trávu. Sice to neznesnadňuje jízdu na rovném terénu, ale výměna jednotlivých prvků může být vzhledem k hmotnosti poněkud obtížná. Benzínová sekačka není řešením pro lidi, kteří oceňují ticho a ekologickou volbu. Během provozu uvolňuje škodlivé látky a vytváří velký hluk. Nejproblematičtější část, motor, vyžaduje pravidelnou údržbu. O tuto konstrukci se musíme postarat, abychom se vyhnuli nákladným poruchám a abychom měli co nejméně problémů se startováním benzínové sekačky. 

Spouštění sekačky krok za krokem

Abychom snížili problémy se startováním sekačky, naučme se nejprve pár pravidel pro její správný chod. V první řadě pravidelně kontrolujme olej. Stejně jako v autě. To se provádí pomocí bajonetu jednou za několik startů. Před přetěžováním motoru nadměrným používáním se vyplatí trochu zahřát. Nechte jej získat určitou teplotu a nechte jej běžet nízkou rychlostí. Díky tomu olej rovnoměrně rozprostřeme po klíčových bodech motoru. Stejně jako u automobilů je nutné vyměnit palivové a vzduchové filtry. Jejich stav se vyplatí kontrolovat alespoň 2-3x za sezónu. Dalším problémem je stav zapalovacích svíček. Držme se doporučení výrobce ohledně doby výměny. Důležité je také používání kvalitního paliva. Měl by být čerstvý a zcela vypálený, aby nepoškodil chod motoru. Dodržování všech těchto pravidel nám usnadní používání zařízení.  Jak tedy nastartovat benzínovou sekačku?  Při zahřátém motoru to nebude problém. Horší je to při používání přístroje po delší přestávce. Nejprve se podívejme na celkový technický stav stroje. Vyplatí se vyčistit, abyste odstranili veškerý prach, který by mohl být nasát motorem. Dalším krokem je změření hladiny motorového oleje pomocí měrky. V případě potřeby přidejte tekutinu. Poté připojíme napájecí kabel zapalovací svíčky, zanalyzujeme stav filtrů a nalijeme do nádrže čerstvý benzín. Zařízení bylo připraveno, takže jej můžete vynést ven a začít uvádět do provozu. Pokud má benzínová sekačka ruční palivové čerpadlo, zatlačte jej až na doraz, aby se naplnil benzínem. Teprve poté nastartujeme motor. To se provádí vytažením startovací šňůry a silným tahem za ni. Pokud to napoprvé nefunguje, budete muset proces opakovat. Následné pokusy můžeme provádět střídavě s mačkáním palivového čerpadla. 

Jak nastartovat traktor nebo sekačku bez startéru?

Pokud se traktor nerozjede, můžeme ještě stisknout páku záchranné brzdy spojenou s kabelem se spínačem zapalování. Vyplatí se také přesunout sekačku na rovné místo nebo dříve posekanou trávu. Motor se obtížněji startuje, když vozidlo stojí ve vysoké trávě. Pokud nelze nastartovat ani přes několik zatažení za lanko, je pravděpodobně ve válci příliš mnoho paliva (motor je "zatopený"). Vyšroubujeme svíčku, párkrát zatáhneme za lanko startéru, vysušíme svíčku, zašroubujeme a zkusíme nastartovat motor. Jak vidíte, startování traktoru se sekačkou na trávu může být velmi problematické. Zejména v případě strojů vybavených ručním lanovým startérem. Nastartování pak vyžaduje určitou sílu. Těchto nedostatků si byli vědomi i výrobci, a tak v případě novějších modelů nabízeli benzínové sekačky na trávu s elektrickým startérem poháněným malou baterií. To vám umožní spouštět zařízení pomocí tlačítka namísto zápolení s lanem. Do tohoto typu benzínové sekačky můžeme investovat, ale počítejte s tím, že cena zařízení bude o něco vyšší.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Startujeme benzínovou sekačku. Jaká jsou pravidla?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Startujeme benzínovou sekačku. Jaká jsou pravidla?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Startujeme benzínovou sekačku. Jaká jsou pravidla?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Startujeme benzínovou sekačku. Jaká jsou pravidla?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Startujeme benzínovou sekačku. Jaká jsou pravidla?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Startujeme benzínovou sekačku. Jaká jsou pravidla?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.