Produktové dotazy: 730 829 745

Strašák - osvědčený způsob boje s ptáky

Umístění plašičů na zahradách, polích a balkonech je praxe, která je známá již velmi dlouho. Mají odradit malé ptáky, kteří způsobují zmatek a ničí rostliny. Na rozdíl od zdání není výroba strašáka vůbec složitá!

Jak si vyrobit strašáka doma? Je potřeba několik nástrojů. Stačí pár jednoduchých kroků a úspěch je zaručen. 

Seznam potřebných produktů:

  • miska
  • mouka
  • balón
  • noviny
  • emulzní barva
  • štětec
  • tětiva
  • kladivo

Jak vyrobit strašáka? Jednoduché a osvědčené způsoby, jak vystrašit ptáky z vašeho pozemku

Vrabci jsou ptáci, kteří se často vyskytují na balkonech, polích a zahradách. Terasy jimi znečištěné nebo poškozené květiny nevypadají dobře, a tak by se návštěvám těchto tvorů každý z nás raději vyhnul. Naštěstí existují osvědčené způsoby, jak toho dosáhnout. Jedním z nich je vyrobit strašáka, který ptáky z pozemku jistě vystraší. 

Vyrobit strašáka na zahradu je jednoduchý úkol, i když vyžaduje určité nasazení a volný čas. Co by nás však mělo povzbudit, je vysoká účinnost tohoto řešení. Ptáci poflakující se po zahradě se stanou minulostí. Jak vyrobit strašáka? Zde je osvědčená metoda.

Nejprve si připravte misku s vlažnou vodou a nasypte do ní mouku. Je třeba důkladně promíchat, aby konzistence byla hustá a konzistentní. Co budeme potřebovat, je nafouknutý balónek. Potřeme ho získanou hmotou a poté přikryjeme starými novinami. Nejlépe ji zakryjte třemi vrstvami novin, protože tím bude hlava strašáka na zahradu dostatečně tuhá. Připravená část konstrukce by měla být ponechána zaschnout. Když je balónek suchý, vyplatí se ho natřít bílou emulzní barvou, aby lépe vynikla od okolí. Pomocí tenčího štětce můžete namalovat oči, ústa, nos a případně vlasy. 

Potřebujeme také dřevěnou hůl, která se stane rámem celé konstrukce. Na jednu stranu k němu přivažte předem připravený balonek a poté jej přilepte nebo zaryjte do země. Na hůl je potřeba přivázat různé druhy hadrů a šátků, které při mávání ve větru ptactvo vyplaší. Na hlavu zahradního strašáka se vyplatí nasadit starý klobouk, díky kterému bude konstrukce ještě více připomínat lidskou postavu.

 

Strašák – jak vyrobit odpuzovač ptáků na balkon?

Jak vyrobit strašáka na balkon? To je také velmi jednoduché. K vytvoření účinného odpuzovače ptáků stačí jen pár kroků. Model na balkon bývá o něco menší než strašák na zahradu. V zásadě může být vyroben z různých předmětů. Nejdůležitější je kreativita a představivost. 

Strašáka, který bude nakonec umístěn na balkón nebo terasu, dokážeme vyrobit mj. póly. Pomocí kladiva a hřebíku nebo kousku silného provázku k němu přidejte nějakou příčku. Takto připravená konstrukce, stejně jako v prvním případě, by měla být zabalena starými hadry nebo oblečením ležícím ve skříni. Můžete také přemýšlet o pokrývce hlavy. Skvěle poslouží barevné čepice, ale i obyčejná kšiltovka. Aby váš plašič plašil ptáky efektivněji, vyplatí se jej vybavit barevnými stuhami, odrazovými CD nebo rotujícími ventilátory. 

Domácí slaměný strašák

K výrobě strašáka na balkon nebo zahradu se často používají improvizované materiály. K sestavení humanoidní postavy můžete mimo jiné použít: sláma. Jeho největší výhodou je nízká hmotnost, takže konstrukci lze přemisťovat z místa na místo v závislosti na potřebách. 

Nejlepší je umístit slámu do starých povlečení nebo sešitého oblečení (trička, kalhoty). Takto vytvoříme trup a hlavu. Je však důležité prvky správně zajistit – celek musí být stabilní a odolný, aby jej nepoškodil vítr. K tomuto účelu můžete použít lepicí pistoli, sešívačku nebo provázek. 

Jak vidíte, vyrobit účinný odpuzovač ptáků není příliš náročný úkol. Stojí za to pojmout jej jako formu zábavy a zapojit do umělecké práce ty nejmladší. Určitě se u toho budou skvěle bavit.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Strašák - osvědčený způsob boje s ptáky

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Strašák - osvědčený způsob boje s ptáky

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Strašák - osvědčený způsob boje s ptáky

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Strašák - osvědčený způsob boje s ptáky

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Strašák - osvědčený způsob boje s ptáky

Královna

Věrný zákazník
 
Zboží mi bylo doručeno před běžným termínem dodání. I vzhledem k přetíženému předvánočnímu termínu. Děkuji celému kolektivu Krále dílny.
Strašák - osvědčený způsob boje s ptáky

Robin

Věrný zákazník
 
Musím ohodnotit opravdu rychlé jednání, následně mě velice potěšili pozornosti od Krále dílny a velký komfort při jednání. Rozhodně v tomto eshopu znovu nakoupim.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.