Produktové dotazy: 730 829 745

Strunová sekačka je skvělý doplněk k sekačce na trávu

Bez sekačky nemůžeme počítat s tím, že udržíme na zahradě pořádek. Rovnoměrně zastřižený trávník zvyšuje estetický dojem a sekání navíc pohnojí porost. Nemůžeme však všude jezdit s velkou sekačkou. Proto bude dobrou volbou zastřihovač, který bude dobře fungovat na malých plochách a na těžko dostupných místech.

Který zastřihovač bude lepší – akumulátorový nebo s jiným zdrojem?

Zastřihovač není nástroj, který se bude používat na velké ploše.  Má nám pomoci zachovat estetiku trávníku po sekání odstraněním nerovných trsů trávy. Hlavním kritériem, kterým se při výběru zastřihovače řídit, je především zdroj energie. Rozmanitost vybavení dostupného v internetových obchodech a obchodech pro kutily by měla splňovat naše očekávání. Můžeme si vybrat model na baterie, elektrický model (napájený ze sítě) nebo spalovací trimr.  Před výběrem věnujte pozornost výšce osoby, která bude zařízení obsluhovat.  Tento problém lze částečně vyřešit úpravou velikosti výbavy, ale ne každý model má tento typ vylepšení. Tento parametr je třeba mít na paměti, zejména pokud je majitelem sekačky velmi vysoká nebo nízká osoba. 

Jaký zastřihovač se vyplatí koupit?

U těchto zařízení je důležitá i hmotnost.  Nejlehčí jsou elektrické vyžínače, bez zátěže spalovacím motorem nebo bateriemi. Nejběžnější modely elektrických vyžínačů, které najdete v obchodech pro kutily a supermarkety, mají výkon 450 až 550 W, i když v nabídce nechybí ani zařízení s dvojnásobným výkonem. Typicky je průměr řezu maximálně 40 cm. Pokud zastřihovač hodláme používat jen občas a nechceme investovat příliš peněz, vybírejte modely, které nemají možnost nastavení délky. Dražší variantou je zařízení s nastavitelnou rukojetí a hnací hřídelí umístěnou v plastovém pouzdře. Většina zastřihovačů dostupných na trhu má přídavnou rukojeť, která umožňuje držet zařízení druhou rukou. Jedná se o velmi pohodlné řešení, dnes již téměř standardní. Práce díky ní není tolik zatěžující. Pouze nejlevnější modely nemají druhou rukojeť, ale na zahradním nářadí se nevyplatí šetřit, protože to většinou ovlivňuje kvalitu námi prováděného úkolu.  Nejčastěji používaným řezným nástrojem u elektrických sekaček je nylonová struna na otočné hlavě.  Komfort práce závisí na jeho typu. Nejpohodlnější jsou automatické hlavy, u kterých stroj prodlouží vlasec na předpokládanou délku. Pamatujte, že se jedná o nejdražší řešení dostupné na trhu. U poloautomatických hlav vlasec vyjede po přitlačení hlavy k zemi. Pokud si pořídíme zastřihovač s ruční hlavicí, budeme muset vlasec odstranit sami. U pokročilejších modelů vyžínačů mohou být řezacím zařízením nože vyrobené z plastu nebo kovu. Každá z těchto čepelí by měla pracovat pod ochranným krytem, který uživatele ochrání před zásahem přetrženým vlascem nebo zlomeným nožem.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Strunová sekačka je skvělý doplněk k sekačce na trávu

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Strunová sekačka je skvělý doplněk k sekačce na trávu

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Strunová sekačka je skvělý doplněk k sekačce na trávu

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Strunová sekačka je skvělý doplněk k sekačce na trávu

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Strunová sekačka je skvělý doplněk k sekačce na trávu

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Strunová sekačka je skvělý doplněk k sekačce na trávu

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.