Produktové dotazy: 730 829 745

Stůl vyrobený ze dřeva a epoxidové pryskyřice - udělejte to sami

Stoly, které se vyrábějí spojením jedné, obvykle silné dřevěné desky s epoxidovou pryskyřicí, nejčastěji barvenou na modro, jsou dřevěné říční stoly. Takový nábytek je mimořádně estetický a designový kus vybavení, který si můžete vyrobit sami.

Stůl ze dřeva a epoxidové pryskyřice je kus nábytku, který můžete umístit do svého domova, zahrady nebo restaurace a dodat tak těmto místům jedinečný charakter. Epoxidová pryskyřice je navíc materiálem, který je extrémně odolný vůči všem typům poškození a nepříznivým povětrnostním podmínkám. To znamená, že dřevěný říční stůl, který si sami vyrobíte, vám bude sloužit mnoho let.

Seznam základních produktů:

  • velká, tlustá dřevěná deska, která se stane deskou stolu
  • nohy k pracovní desce
  • polypropylenová deska
  • dřevěné lamely
  • bezbarvá epoxidová pryskyřice
  • modré barvivo pro epoxidovou pryskyřici
  • tužidlo
  • vědra na míchání pryskyřice
  • bezpečnostní páska
  • fréza
  • horkovzdušná pistole
  • brusný papír
  • lepicí pistole
  • přímočará pila
      
  • Aku vrtačka
  • excentrická bruska
  • frézka 

Příprava dřeva na desku stolu

První fází práce je příprava desky stolu. Hraněná deska, tedy taková, která má stále nepravidelné hrany a na hranách dokonce kůru, bude vypadat stylově. Prkno rozdělte na dva kusy tak, že proříznete střed pomocí skládačky, poté dva kusy desky otočte tak, aby okraje směřovaly dovnitř. Tím se okraj stolu vyrovná a uprostřed získáte tvar řeky. Po oříznutí desku očistěte a upravte okraje hrany. Pokud má kousky kůry, odstraňte je a poté očistěte okraje brusným papírem.

Vyplňte všechny praskliny, díry a mezery v pracovní desce epoxidovou pryskyřicí. K tomu smíchejte první malou porci bezbarvé epoxidové pryskyřice s tvrdidlem v předem připravených kbelících a vyplňte jím mezery ve dřevě. Pokud jsou mezery na okraji desky, nemůžete tam nalít tekutou pryskyřici. V tomto případě chraňte okraj desky silnou krycí páskou. Bude držet pryskyřici na místě. Jakmile hmota ztuhne, budete moci pásku odlepit. Dřevěnou desku nechte přes noc, protože pryskyřice potřebuje čas na úplné vytvrzení.

Příprava pryskyřičné části pracovní desky

Je čas připravit resinovou část pracovní desky. Chcete-li to provést, vytvořte na spodní straně a po stranách pracovní desky bariéry, které udrží pryskyřici na místě. K ochraně dna budete potřebovat tenkou polypropylenovou desku, na kterou se pryskyřice nelepí. Okraje desky stolu můžete ochránit tak, že stůl ze čtyř stran obepnete lištami vyřezanými skládačkou z polypropylenové desky. Pásy desky připevněte horkým lepidlem a poté je vyztužte dřevěnými pásy.

Smíchejte velkou část epoxidové pryskyřice s tvrdidlem a modrým barvivem. Poté můžete pryskyřici nalít mezi rovnoměrně položená prkna. Začněte pracovat tak, že koryto řeky naplníte do poloviny. Pokud se v nalité pryskyřici objeví vzduchové bubliny, měli byste je odstranit pomocí horkovzdušné pistole. Pamatujte však, že tento nástroj nesmíte používat příliš dlouho, protože proud horkého vzduchu pryskyřici rychle odvzdušní a může způsobit její předčasné vytvrdnutí nebo dokonce spálení. Nechte stůl přes noc, aby první vrstva pryskyřice ztvrdla. Druhý den nalijte druhou část pryskyřice, znovu ji odvzdušněte a nechte přes noc vytvrdnout.

Dokončení desky stolu a instalace nohou stolu

Po přípravě resinové části přišel čas na dokončení pracovní desky. Jeho povrch je vhodné obrousit brusným papírem různé zrnitosti nebo bruskou . Další fází je lakování pracovní desky. Lak by měl odpovídat typu dřeva, které jste použili. Poslední fází práce je výroba nohou stolu. Kovové nohy budou nejodolnější. Vyvrtejte do pracovní desky čtyři otvory pomocí frézy a umístěte do nich kovové nohy.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Stůl vyrobený ze dřeva a epoxidové pryskyřice - udělejte to sami

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Stůl vyrobený ze dřeva a epoxidové pryskyřice - udělejte to sami

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Stůl vyrobený ze dřeva a epoxidové pryskyřice - udělejte to sami

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Stůl vyrobený ze dřeva a epoxidové pryskyřice - udělejte to sami

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Stůl vyrobený ze dřeva a epoxidové pryskyřice - udělejte to sami

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Stůl vyrobený ze dřeva a epoxidové pryskyřice - udělejte to sami

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.