Produktové dotazy: 730 829 745

Udržujte svůj trávník v pořádku – jaké hrábě byste si měli vybrat?

Při výběru hrábě na trávu bychom se neměli zastavit u výběru prvního dostupného nářadí. Důležité jsou technické údaje a další charakteristické parametry, jako je univerzálnost konkrétního řešení. 

Vybíráme hrábě na trávu

Díky tak nenápadnému nástroji, jakým jsou hrábě na trávu, můžeme udržovat trávník v čistotě, zajistit jeho správnou péči a výrazně zlepšit proces výsadby rostlin.  Před nákupem se však vyplatí zjistit, který model bude pro naši zahradu nejlepší. Na čem závisí typ hrábě? Z možností jejich využití. Díky charakteristickým vlastnostem tohoto nástroje můžeme urovnávat půdu, kultivovat trávník na zahradě nebo regulovat výšku rostlin. Všechny tyto činnosti však nelze provádět pouze s jedním typem hrábí. Jiné se používají na suchou trávu a další na listí nebo seno. Takové nástroje mají charakteristické rysy a jednotlivé modely se od sebe výrazně liší. Díky svým těsně umístěným, tuhým a dlouhým zubům vytvářejí husté pletivo, dokážou rychle odstranit suchou trávu a další nečistoty a také přispívají k kypření půdy, tedy k jejímu kypření a zvýšení pružnosti. Díky tomu mají voda, vzduch a další přísady snazší přístup k půdě a rychleji ji vyživují. Tento proces má významný vliv na růst trávy a její kvalitu. Kypření by mělo být prováděno několikrát ročně, také při čištění trávníku od zbytků suché trávy. Díky tomu výrazně zlepšujeme její stav. 

Jaké hrábě na trávu byste si měli vybrat?

Nejoblíbenějším a nejefektivnějším modelem na suchou trávu jsou vějířové hrábě .  Poradí si jak s úklidem trávníkových odpadků , tak s úklidem záhonů . Materiály, ze kterých jsou vyrobeny, by měly zaručit odolnost vůči různým druhům poškození. Díky tomu bude nástroj dlouho sloužit i při intenzivní práci a zachová si všechny své vlastnosti. Díky hustě uspořádaným zubům hrablo účinně odstraňuje plsť z trávníku. Jedná se o kryt, který, pokud není odstraněn, může zničit strukturu trávy. Jiné typy hrábí nedokážou snížit plst tak účinně. Vějířové hrábě, základní nářadí používané na zahradě, nemusí být drahé. Pořizovací cena závisí především na materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. Cenu ovlivňuje také několik doplňkových funkcí, jako je například mechanismus, který umožňuje měnit šířku nastavení zubů. Díky tomu se může dosah měnit od 20 do zhruba 70 centimetrů. Nejlevnější jsou ocelové hrábě, které se dají pořídit už za pár zlotých. Modely se 60 zuby, navíc pokryté pozinkovanou ocelí, mohou být dražší. Taková řešení účinně činí nástroj odolným vůči mechanickému poškození a korozi. Cena tohoto typu hrábí je do 100 PLN.

Hrábě na česání suché trávy

Zejména po zimě bude trávník vyžadovat velkou údržbu, včetně vyčesávání suché trávy.  Vhodné hrábě je nejlepší koupit ještě před sezónou.  Samozřejmě si můžeme pořídit o něco levnější univerzální nástroj, který lze použít jak na odstraňování suchého listí, tak i na hrabání sena či listí. Efekt díla však nemusí být příliš uspokojivý. Někteří výrobci zahradního nářadí již představili hrábě s vyměnitelnými hlavami. Díky tomuto řešení můžeme získat sadu určenou pro různé práce. Hlavy jsou nasazeny na dlouhé hliníkové hřídeli. Měníme je podle potřeby. Jde o řešení, za které si musíte trochu připlatit, ale pro zapáleného zahradníka by to neměl být problém. Nástroje, od kterých byste se měli držet dál, jsou ty nejlevnější.  I když jsou zimní hrábě na trávu jednoduché zařízení, vyžaduje se od nich přesnost a u modelů s nejnižší cenou se s přesností nepočítá. Hrábě by při provozu nemělo poškozovat trávník, proto musí být lehké a snadno přemístitelné. Je také důležité, aby se nástroj během používání nedeformoval a aby byla hlava stabilně nasazena na rukojeti. Před lety vytvořené modely hrábí často slouží svým majitelům dodnes. Jsou odolné a spolehlivé. A právě takový by měl být správný nástroj na suchou trávu, abychom se mohli těšit z jeho účinnosti po mnoho let a udržovat pořádek mezi záhony i na trávnících.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Udržujte svůj trávník v pořádku – jaké hrábě byste si měli vybrat?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Udržujte svůj trávník v pořádku – jaké hrábě byste si měli vybrat?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Udržujte svůj trávník v pořádku – jaké hrábě byste si měli vybrat?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Udržujte svůj trávník v pořádku – jaké hrábě byste si měli vybrat?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Udržujte svůj trávník v pořádku – jaké hrábě byste si měli vybrat?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Udržujte svůj trávník v pořádku – jaké hrábě byste si měli vybrat?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.