Produktové dotazy: 730 829 745

Velikonoční dekorace ze dřeva - svátky v eko stylu

Velikonoční dekorace ze dřeva vnesou do vašeho domova závan svěžesti. Hodí se téměř ke každému stylu a jsou nadčasové. Dřevěné velikonoční dekorace můžete ozdobit přírodními doplňky, např. provázkem nebo filcem. K vyřezávání přesných tvarů se vám bude hodit skládačka.

Velikonoční dekorace ze dřeva nemusí být bez barev. Barvy na ně můžete malovat jarní vzory a vánoční symboly.

Seznam potřebných produktů:

  • Aku vrtačka
  • nůžky
     
  • lepicí pistole s kazetou
  • motorová pila
  • tenká deska
  • přímočará pila
  • tuhý karton
  • tužka
  • dolů
  • březové větvičky (cca 70 kusů)
  • vyfouknutá křepelčí vejce (cca 40 kusů)
  • barevná plsť
  • barva ve spreji (nejlépe 2-3 růžové barvy)
  • přírodní struna
  • bavlněná tkanina
  • úhlová bruska

Dřevěné velikonoční dekorace – vytvořte si obrázek podle šablony

Malování obrázku na tabuli je mnohem jednodušší, než si myslíte. Efekt však závisí na tom, jak dřevěný povrch před nanesením barvy připravíte. 

Pomocí motorové pily odřízněte kus prkna libovolné velikosti. Okraje uhlaďte úhlovou bruskou s kotoučem smirkovým papírem a poté odstraňte prach ze dřeva vlhkým hadříkem. 

Z tuhého kartonu vystřihněte nůžkami šablonu – může to být například vajíčko nebo zajíček. Na papírové vajíčko nakreslete tužkou prolamované vzory a vystřihněte je nůžkami. Když je dřevo suché, položte šablonu na desku a nastříkejte ji sprejem. Šablonu plynulým pohybem vyjměte a malbu odložte stranou, aby zaschla. 

Vrtákem udělejte v horní části desky otvor a provlékněte jím provázek. Pověste obraz na zeď nebo do okna. Připraveno!

Velikonoční dekorace ze dřeva – vajíčková girlanda

Tenkou desku uhlaďte úhlovou bruskou. Vše očistěte od prachu a jiných nečistot vlhkým hadříkem. Nechte dřevo vyschnout. 

Vezměte tuhý karton a nakreslete na něj vajíčko vysoké asi 5 cm. Obkreslete tvar ze šablony na tabuli tolikrát, kolik vajíček chcete na girlandu. Každý vzor přesně vyřežte skládačkou na dřevo. 

Nastříkejte vajíčka na jednu stranu libovolnými barvami a počkejte, až barva úplně zaschne. Poté je položte nenatřenou stranou nahoru a na každé udělejte kapku lepidla. Měl by být umístěn na každém vejci přibližně na stejném místě, nejlépe v horní části. Díky tomu bude girlanda symetrická. Na lepidlo položte provázek tak, aby dřevěná vajíčka vytvořila řetízek. Snažte se držet každý z nich ve stejné vzdálenosti od ostatních. 

Provázek nastříhejte na kousky a svažte je mašličkami. Z barevného filcu vystřihněte malé květy. Otočte girlandu natřenou stranou nahoru. Pomocí horkého lepidla nalepte střídavě mašle a květiny. Girlandu můžete umístit na vánoční stůl nebo pověsit na zeď. Připraveno!

Dřevěné dekorace – jak vytvořit věnec?

Mezi velikonoční dekorace patří také věnce k zavěšení na zeď nebo dveře. Pro vytvoření kompozice použijte čerstvé březové větvičky a nakrájejte je na stejnou délku. Začněte jednou větvičkou, ze které vytvoříte kruh. Svažte provázkem a jednu po druhé přidávejte další větvičky. Provádějte pohyby jedním směrem. Nejprve větve pevně zapleťte a postupně uvolňujte vazbu. Věnec svažte na jednom místě provázkem a udělejte delší smyčku. To bude háček, na který zavěsíte svou dekoraci.

Horkým lepidlem nalepte vyfouknuté bublinky na spodní polovinu věnce . Skořápky položte blízko sebe, nejlépe jednu vedle druhé. Měly by pokrývat celé větve. Na druhou část věnce (kde nejsou bubliny) naneseme lepidlo. Začněte tam, kde končí vaječné skořápky, a skončete tam, kde nahoře připevníte provázek. Umístěte mech pevně na lepidlo. Připraveno!

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Velikonoční dekorace ze dřeva - svátky v eko stylu

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Velikonoční dekorace ze dřeva - svátky v eko stylu

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Velikonoční dekorace ze dřeva - svátky v eko stylu

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Velikonoční dekorace ze dřeva - svátky v eko stylu

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Velikonoční dekorace ze dřeva - svátky v eko stylu

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Velikonoční dekorace ze dřeva - svátky v eko stylu

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.