Produktové dotazy: 730 829 745

Vybíráme ten nejlepší postřikovač na zahradu

Postřikovač se vybírá na základě podobných kritérií jako pro jiné zahradní nářadí. Hodně záleží na velikosti pozemku či zahrady a také na tom, k jakým činnostem bude zařízení sloužit.

Jaký postřikovač si mám koupit?

Nejoblíbenější mezi zahrádkáři jsou ruční postřikovače – levná, malá zařízení, která lze ovládat jednou rukou. Velikost nádrže je pak maximálně 2 litry. Jedná se o praktické a šikovné vybavení, které najde uplatnění na malých pozemcích, terasách, ale i k posypání balkónových rostlin. Jsou skvělé pro zvlhčení listů.  Na zahradě budete potřebovat větší rozprašovač vody.  I když můžete použít i malý nástroj. Používáme k lokálnímu postřiku, když pozorujeme nemocné rostliny. Kapalina je rozstřikována bodově čerpáním vody pákou. Dalším řešením používaným u ručních postřikovačů je regulátor proudu kapaliny, nejčastěji ve formě trysky opatřené knoflíkem. Některá zařízení jsou navíc vybavena filtrem, který by měl účinně regulovat vstup nečistot. O něco pokročilejší a tedy dražší variantou je tlakový postřikovač. Toto zařízení je vhodné používat, protože jej lze nosit na zádech.  Jak funguje batohový postřikovač ?  Je vybaven čerpadlem, které umožňuje zvýšit tlak vody. Díky páce můžeme využívat nepřetržité stříkání – nemusíme neustále pumpovat vodu rukama, takže se ruce při práci neunavují. Tato zařízení jsou také mnohem odolnější než manuální modely. Jejich tryska je nejčastěji mosazná, přičemž materiálem, ze kterého jsou malé ruční rozprašovače vyrobeny, je plast. Nastavení úhlu rozstřiku kapaliny je běžné řešení u mosazných trysek.

Jaký postřikovač pro velkou zahradu?

Postřikovače na batoh můžeme vybírat podle velikosti.  Nejlepším kritériem bude velikost zahrady. Největší modely batohových postřikovačů pojmou až 12 litrů tekutiny. Takto velký rozměr nářadí v kombinaci s teleskopickou kopí nám umožní postříkat několik set metrů čtverečních zahrady a dosáhnout do korun stromů i do výšky několika metrů.  Jak takový velký rozprašovač funguje?  Tlak vody v nádrži zvýšíme vháněním vzduchu pumpičkou. Speciální bezpečnostní ventil, kterým by měl být vybaven každý postřikovač, chrání uživatele před nadměrným tlakem. Pokročilejší modely mohou mít místo ventilu tlakoměr. Čerpaná voda z nádrže uniká tryskou, která je integrována s přívodní trubkou. Při rozhodování o pořízení takto pokročilého postřikovače se vyplatí investovat do kvalitních řešení, která zaručí dostatečně dlouhý provoz. Internetové obchody prodávající zahradní nářadí a prodejny pro kutily nabízejí náhradní díly pro taková zařízení. 

Jaký spalovací postřikovač si vybrat?

Ručním čerpáním vody řešení, která používají výrobci batůžkových postřikovačů, nekončí.  Oblíbené jsou také benzínové postřikovače a modely na baterie.  Jedná se sice o o něco dražší řešení než tradiční ruční nářadí, ale mají mnohem více výhod. Především fungují mnohem efektivněji, díky čemuž jsou vhodné pro použití na velkých plochách, jako jsou sady nebo orná pole. Spalovací modely nejsou neutrální vůči životnímu prostředí, ale tento problém lze minimalizovat použitím bateriových postřikovačů. Aby tento typ zařízení sloužil dostatečně dlouho, je nutná pravidelná údržba. Výrobci doporučují přístroj po každém použití důkladně omýt teplou vodou. Také stojí za to ujistit se, že všechny jeho prvky jsou těsné. Nejdražší postřikovače vybavené bateriovým nebo spalovacím výkonem mohou stát až 5 000 PLN. Ty nejlevnější, ruční, se dají pořídit už za pár desítek zlotých. 

Specialisté radí, že při nákupu postřikovače byste měli věnovat pozornost určitým univerzálním problémům. Jedná se o možnost nastavit a upravit několik základních parametrů. Pro kvalitu nástřiku je důležitá především regulace proudu vzduchu – rozhoduje o tom, jak efektivní bude celý proces. Pokud se o zařízení budeme starat, můžeme počítat s jeho dlouhodobým provozem, který umožní snadnou a pohodlnou práci. Správně uchycené popruhy batohu vám umožní pohodlné nošení postřikovače bez ohledu na jeho váhu.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Vybíráme ten nejlepší postřikovač na zahradu

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Vybíráme ten nejlepší postřikovač na zahradu

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Vybíráme ten nejlepší postřikovač na zahradu

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Vybíráme ten nejlepší postřikovač na zahradu

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Vybíráme ten nejlepší postřikovač na zahradu

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Vybíráme ten nejlepší postřikovač na zahradu

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.