Produktové dotazy: 730 829 745

Zahradní hadice – na co si dát zvláštní pozor?

Zalévání rostlin bude pohodlné, pokud budeme mít dostatečně dlouhou zahradní hadici. Není to jediný důvod, proč můžeme tento nástroj použít. Díky správně zvolenému tlaku vody můžeme smýt nečistoty z terasy nebo betonového potěru. Při práci s hadicí bychom měli dodržovat několik zásad, aby nám sloužila co nejdéle. 

Jakou zahradní hadici si vybrat, aby nám sloužila co nejdéle?

Zahradní hadice je zařízení, které by mělo vydržet minimálně několik let, proto je nejlepší, aby byla odolná proti mechanickému poškození a prasklinám.  Než však začneme přemýšlet, která nabídka bude pro nás ta nejlepší, musíme vědět, jak dlouhá by zahradní hadice měla být. Abychom si koupili model správné velikosti, měli bychom si vybrat model s 3 nebo 4 metrovou rezervou. Nejlepší je změřit místo na zahradě co nejdále od vodního zdroje a přidat k němu pár metrů. Pak si můžeme být jisti, že délka je optimální. To je velmi důležitý parametr, protože se vyhneme ohybům, které mohou způsobit přerušení dodávky vody.  S délkou zahradní hadice souvisí i její průměr.  Čím je delší, tím je tlak nižší, proto bychom si v takových případech měli dát pozor na větší průměr. Eliminujeme tak kapky způsobené tlakem vody. Odborníci doporučují na malých zahradách používat hadici o průměru půl nebo tři čtvrtě palce. Pro velké plochy můžeme pořídit nástroj o průměru větším než palec. Výrobci také našli způsob, jak se vyhnout nákupu dlouhých nepohodlných modelů do velkých zahrad a sadů. Na trhu jsou k dispozici flexibilní zahradní hadice, které se mohou natáhnout až několik desítek metrů. 

Jaké výhody by měla mít zahradní hadice?

Zahradní hadice vyrobená z několika vrstev plastu svádí k nízké ceně a není pohodlná na používání. Může být vyloženě těžký a nepohodlný. Lepším řešením proto bude vybavení z umělé pryže. Mezi výhody gumové hadice patří:

  • trvanlivost
  • lehká váha
  • pružnost a elasticitu

Dnešní zahradní hadice od kvalitních výrobců se v ničem nepodobají tuhému nářadí, které se může zlomit před lety. Jsou vyrobeny tak, aby se nelámaly a nekroutily a jsou odolné vůči mechanickému poškození. Výrobci to zaručují dlouhodobými zárukami, které u dražších modelů zahradních hadic (odolných vůči ultrafialovému záření a teplotním rozdílům) mohou vydržet až několik let.  Další velmi důležitou vlastností hadice je její odolnost vůči pracovnímu tlaku vody.  Při nákupu vybavení věnujte pozornost informacím o tlaku na něj. Během provozu by neměl být překročen povolený tlak vody, protože by mohlo dojít k poškození nářadí. Rozsah pracovního tlaku zahradních hadic dostupných na trhu je od 4 do 12 barů. 

Zahradní hadice pro tlakovou myčku

Zahradní hadici lze připojit k tlakové myčce. Díky tomu se zbavíme obtížné špíny, se kterou si běžný kartáč neporadil. Pračka účinně odstraní bláto, písek a dokonce i mastné skvrny nebo lišejníky. Je ideální pro čištění povrchů od dlažebních kostek, kamenů a kameniva. Vyplatí se vybrat správnou hadici k tlakové myčce. Nejlepší možností je vyztužený model, který se neohýbá a umožňuje bezpečné použití. 

Jaké příslušenství zahradní hadice byste si měli vybrat?

Nákup pouhé hadice nemusí vyřešit všechny naše zahradní problémy. K tomuto kvalitnímu nářadí bychom si měli pořídit i pár potřebného příslušenství. Aby nedošlo k rozbití zařízení, vyplatí se jej uskladnit navinutím na buben vybavený klikou, která usnadňuje navíjení. Navíc je velmi snadné jej přenášet z místa na místo. Alternativou k bubnu je věšák na zahradní hadice vybavený přídavnými držáky postřikovačů. Můžete tam zavěsit i další zahradní nářadí. Společně s hadicí bychom si měli pořídit odpovídající kohoutkovou spojku, která nám umožní zbavit se problému se šroubováním konců. Dalším praktickým doplňkem je koncovka, která má na starosti regulaci vodního proudu a umožňuje tak zalévání jak velkých ploch zahrady, tak malých ploch. Podle toho můžeme naprogramovat i zavlažování zahrady nebo sadu. Umožňuje to regulátor, který nastavuje příslušné dny provozu nebo určuje hodinovou provozní dobu.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Zahradní hadice – na co si dát zvláštní pozor?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Zahradní hadice – na co si dát zvláštní pozor?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Zahradní hadice – na co si dát zvláštní pozor?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Zahradní hadice – na co si dát zvláštní pozor?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Zahradní hadice – na co si dát zvláštní pozor?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Zahradní hadice – na co si dát zvláštní pozor?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.