Produktové dotazy: 730 829 745

Závěsy na balkon – Ochrana před sluncem a soukromí s romantickou atmosférou

Chrání před sluncem a pohledy sousedů. Poskytují soukromí a dávají vám pocit větší svobody na balkoně. Mluvím samozřejmě o záclonách! Ano, tento okenní dekorační prvek můžete použít i venku. Zjistěte, jak nainstalovat závěsy na balkon a užít si soukromí.

Závěsy na balkoně dodávají romantickou atmosféru. Dělají z něj prodloužení obývacího pokoje v letních dnech a večerech. Vyberte si ten správný materiál a připevněte jej na balkon a uvidíte, jak atmosféricky můžete trávit čas.

Seznam potřebných nástrojů a materiálů:

● kovová kolejnice nebo klasická záclonová tyč
● vnější závěs
● měřicí páska

● tužka
● žebřík
● vrtačka/šroubovák nebo šroubovák

● kladivo

Závěsy na balkon – jaký materiál zvolit?

Závěsy na balkon koupíte hotové v obchodě nebo v metrové podobě látky. Pokud můžete, můžete si je ušít sami na stroji. V opačném případě doporučujeme zakoupit již hotový výrobek. Záclony, které instalujete na balkon, budou neustále vystaveny povětrnostním vlivům. Silný vítr, déšť a sníh mohou jemný materiál poškodit. Při výběru látky na záclony proto pamatujte, že by měla být vysoce odolná, odolná vůči nečistotám, vlhkosti, růstu plísní a hub a také proti vyblednutí vlivem slunečního záření. Také stojí za to věnovat pozornost tomu, jak se záclony čistí. Nejlepší je, když se dají prát v pračce.
Většina balkonových závěsů dostupných na prodej vás účinně ochrání před očima sousedů a poskytne soukromou atmosféru. Pokud je však váš balkon orientován na jižní nebo jihozápadní stranu, kam svítí slunce většinu dne, stojí za zvážení zvolit závěsy ze silnějšího materiálu.

Jak namontovat závěsy na balkon?

Pokud již máte správný materiál, zjistěte, jak na balkon nainstalovat závěsy a co k tomu potřebujete. Závěsy můžete připevnit na kovovou kolejnici nebo klasickou garnýž, což značně usnadňuje práci. Vyberte si podle toho, jak je váš balkon postaven. Pokud není na žádné straně postaven, ale je nad ním další balkon nebo je vybaven přístřeškem, lze použít jak hrazdu, tak záclonovou tyč připevněnou nikoli ke zdi jako v interiéru, ale k přístřešku popř. balkon nahoře. Pokud jste zvolili kolejnici, můžete závěs zavěsit pomocí spon. Závěs můžete připevnit na tradiční záclonovou tyč na kolečkách nebo podvazcích. V případě vestavěného balkonu bez „stropu“ je věc o něco složitější. Nepoužijeme zde typickou záclonovou tyč nebo kolejnici. Na trhu jsou však k dispozici speciální záclonové tyče pro boční instalaci. Můžete také nainstalovat například šatní tyč, která by měla být připevněna k bočním stěnám balkonu. Na trhu jsou k dispozici trubky dlouhé 3 nebo 4 metry. Na trubku můžete připevnit typické kroužky na záclony, ale můžete použít i záclony s očky nebo podvazky.

Jak nainstalovat závěsy na balkon?

Nejjednodušší způsob instalace závěsů na balkon je použití stropních závěsových tyčí. V této fázi je důležitým úkolem přesné změření délky stropu – a v tomto případě balkonové střechy nebo podlahy balkonu sousedů. Hodit se bude jistě svinovací metr a tužka, stejně jako stabilní žebřík. Délka požadovaných záclonových tyčí by měla být přizpůsobena rozměrům. Na stropě označte montážní místo dvou koncových držáků záclonových tyčí a také středního držáku. Vyplatí se instalovat držák uprostřed, zejména v případě dlouhých záclonových tyčí. Na vyznačených místech vyvrtejte vrtákem místa pro hmoždinky, poté hmoždinky vložte do otvorů a zatlučte kladivem tak, aby byly v rovině s povrchem stropu. Nyní pomocí ručního šroubováku nebo šroubováku nainstalujte držáky pomocí šroubů, které zapadají do svorníků. Nyní můžete umístit záclonovou tyč na držáky a zavěsit záclony. Nezapomeňte na závěsové doplňky, kterými můžete závěsy na balkoně upevnit, když nechcete, aby vám zcela zakrývaly výhled. Zajímavých efektů dosáhnete kovovými sponami nebo ozdobnými magnety. Dalším klasickým řešením jsou ozdobné špendlíky nebo střapce s třásněmi vlajícími ve větru.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Soukromí na balkoně - jak nainstalovat závěsy na balkon?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Soukromí na balkoně - jak nainstalovat závěsy na balkon?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Soukromí na balkoně - jak nainstalovat závěsy na balkon?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Soukromí na balkoně - jak nainstalovat závěsy na balkon?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Soukromí na balkoně - jak nainstalovat závěsy na balkon?

Erika Stolařová

Věrný zákazník
 
Kvalitní výrobky, komunikace na úrovni a rychlé vyřízení, při potížích vyjdou vstříc, to se jen tak nestává v dnešní době.
Soukromí na balkoně - jak nainstalovat závěsy na balkon?

Bohuslav Wawrzyczek

Věrný zákazník
 
Široký sortiment, dobré ceny a velmi rychlé vyřízení objednávky.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.